(Foto: Rachel Lancashire).

Singelparkcafé over versterken biodiversiteit in Singelpark

De Vrienden van het Singelpark organiseren komende zondag alweer voor de derde keer een Singelparkcafé. Tijdens de middag spreken wetenschappers en andere betrokkenen over het belang van biodiversiteit in Leiden en meer specifiek in het Singelpark en hoe dit versterkt kan worden.

Bij deze editie van Singelparkcafé komt stadsecoloog Roelant Jonker vertellen over het beleid en de plannen van de gemeente Leiden over het vergroten van de biodiversiteit in parken en  de rest van de stad. Frank Kalshoven, groenontwerper bij de gemeente Leiden, praat de bezoekers bij over het ontwerpen en beheren van biodiverse parken en stadsecoloog Wouter Moerland heeft het over trends bij dieren en planten.

Aansluitend is er een gesprek met een aantal betrokkenen. Coördinator Singelpark in Bedrijf (SIB) Eric Olijerhoek, projectleider Ronald van der Steen van Samen aan de Slag, Annemarie van Dam (kennis en educatie over bodemleven) en Hannie Korthof van de Stichting Bijenlandschap.

De bijeenkomst vindt plaats in de Cultuurzaal van Sijthoff aan de Doezastraat 1B in Leiden. Toegang is gratis. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 14.45 uur. Inloop vanaf 12.30 uur. Aanmelden kan via programmeringsingelpark@gmail.com.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×