Cultuur071, uitzending 14-05-2022: Arthouse Holland, Beelden in Leiden, Kunst in de Heemtuin & Studententoneel Cuculum

Arthouse Holland is een kunstenaarsresidentie in Leiderdorp in een prachtige landelijke omgeving in de Boterhuispolder. Initiatiefnemers zijn Manon van der Geest en Santiago Pani. Kunstenaars van over de hele wereld vinden er een huis, maar ook lokale kunstenaars kunnen aan de slag in vaste werkruimtes. Het terrein aan de Zijldijk 36 biedt volop mogelijkheden. Deze middag is iedereen welkom in het kader van ‘Leiderdorp laat je zien, Leiderdorp laat je horen’. Manon van der Geest is in de studio om alles over Arthouse Holland te vertellen.

www.arthouseholland.com


Joque Mulder in gesprek met Manon van der Geest over Arthouse Holland.

Beelden in Leiden
Beelden in Leiden is al jaren een vaste tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht. Maandag 16 mei wordt gestart met de opbouw van de tentoonstelling, dit jaar in samenwerking met de Hooglandse Kamer. Stéphanie Noach, curator, is samen met de voorzitter Henriette van der Linden te gast. Beiden vertellen waarom het thema Duisternis is gekozen voor deze editie. En natuurlijk gaat het ook over de kunstenaars die dit jaar exposeren.

www.beeldeninleiden.nl


Joque Mulder in gesprek met Stéphanie Noach en Henriette van der Linden over Beelden in Leiden.

De Heemtuin, de ‘groene long’ van Leiderdorp, toont de bezoeker een stukje van bijna alle landschappen in de regio. Jos Gerrese, voorzitter van stichting Kunst in de Heemtuin, is in de uitzending in verband met het feit dat er vanaf deze middag tot oktober 2022 een nieuwe tentoonstelling te zien is met werk van twaalf kunstenaars, onder anderen van nieuw jong talent als Esther Hoogendijk, Esther Koeman en Meike Legêne. De tuin is door de week open van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur.

www.kunstindeheemtuin.nl


Jos Nijhof in gesprek met Jos Gerrese, over Kunst in de Heemtuin.

Cuculum is op 1 augustus 2010 opgericht door Elske de Kievith uit pure verbazing dat er in Leiden nog geen onafhankelijke studententoneelvereniging bestond. Inmiddels is Cuculum uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 75 leden. Naast spelen in een productie kun je sinds 2015 bij Cuculum ook je improvisatievaardigheden oefenen en tonen in een theatersportwedstrijd of improvisatievoorstelling. In de maanden mei en juni worden er voorstellingen gegeven in de Wibar en rond de Broekdijkmolen in Warmond. Marit van Delft en Pearl Williams vertellen er alles over.

www.cuculum.nl


Jos Nijhof in gesprek met Pearl Williams en Marit van Delft over studententoneelvereniging Cuculum.

Cultuur Interview Leiden Leiderdorp #cultuur071 Cultuur interview leiden leiderdorp regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×