Opnames van Nieuws071. (Foto Emile van Aelst)

Nieuws071 bestaat 10 jaar: elke werkdag nieuws uit Leiden en de buurgemeenten

“Dit is tot zes uur: Nieuws071. Vandaag gepresenteerd door Chris de Waard.” Zo klonken wellicht de eerste tellen van het programma Nieuws071 dat op 14 mei 2012 werd uitgezonden op Sleutelstad. Deze week tien jaar geleden. In die tijd zijn er heel wat presentatoren geweest. Wat blijft, is de inzet van vrijwilligers die steeds het laatste nieuws brengen.

Elke werkdag een uur lang een nieuwsprogramma is best ambitieus voor een radiostation dat geheel op vrijwilligers draait. “We wilden graag meer nieuws brengen dan alleen de regiobulletins”, zegt Chris de Waard, hoofdredacteur en oprichter. “Dat werd Nieuws071. Later die zomer volgde nog Cultuur071.”

Sindsdien kwamen er steeds meer dagelijks of wekelijks terugkerende programma’s bij: Sport071, Politiek071, Science071. En Sleutelstad breidde uit met tv. Daarnaast is alles online te volgen via de website Sleutelstad.nl en de sociale mediakanalen als YouTube, Facebook, Instagram en Twitter.

Wat niet veranderd is, is de inzet van vrijwilligers. Dus heb je zin om mee te doen? Stuur een mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Hoofdredacteur Chris de Waard is te gast bij Nieuws071-presentator Gerry van Bakel over 10 jaar Nieuws071.

Advertentie

Maatschappij Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×