Martine Nauta (foto's: Jeroen Fakkeldij)

Theatercafe Leiden geeft voldane middag met stof tot nadenken

Drie acts betraden het podium van het Theatercafe Leiden afgelopen zondagmiddag. De optredens van Joshua Snijders, Willem Vermaase en Martine Nauta in Scheltema gaven stof tot nadenken. 

De Leids Caribische dichter Joshua Snijders gaf als eerste acte de présence.  Hij droeg onder meer voor uit zijn bundel ‘Tranen van een Caribiër’ waarin hij de zoektocht naar zijn eigen identiteit beschrijft. Hij improviseerde veel en zocht op die manier contact met het publiek.

Hij werd gevolgd door de Leidse troubadour Willem Vermaase die voorheen deel uitmaakte van muziekgezelschap Het Ongerief. Hij speelde gezellige Nederlandstalige liedjes en gaf een kort voorproefje van de voorstelling die hij later dit jaar met dichter Leo van Zanen geeft.

Na de pauze betrad Martine Nauta het podium. Ze speelde een deel van haar voorstelling ‘Wat ik hier te doen heb’. Hiermee beschrijft ze de periode van vijf jaar die ze met haar gezin in Congo doorbracht. Over de cultuursomslag die ze doormaken, haar rol als blanke vrouw en daarmee haar ongevraagde positie als ‘madame directeur’. Ook staat ze uitgebreid stil bij de hechte band die ze ontwikkelt met haar huishoudelijke hulp Josefien van wie ze uiteindelijk definitief afscheid moet nemen. Haar voorstelling speelt op 2 en 3 juni in het Imperium Theater Leiden.

Het volgend theatercafé is op zondag 19 juni 2022.

 • Joshua Snijders
  Joshua Snijders
 • Joshua Snijders
  Joshua Snijders
 • Joshua Snijders en Geert Keuter
  Joshua Snijders en Geert Keuter
 • Willem Vermaase
  Willem Vermaase
 • Willem Vermaase
  Willem Vermaase
 • Willem Vermaase en Geert Keuter
  Willem Vermaase en Geert Keuter
 • Martine Nauta
  Martine Nauta
 • Martine Nauta
  Martine Nauta
 • Martine Nauta en Geert Keuter
  Martine Nauta en Geert Keuter

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws Regio Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×