Rosie van Peijpe liet zich fotograferen voor de flat waar ze geboren werd. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Rosie van Peijpe van GroenLinks Leiden

Nu de stemmen geteld zijn en de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week is de nadere kennismaking met Rosie van Peijpe. De 18-jarige is met afstand het jongste gekozen raadslid in Leiden. Ze kreeg de gemeentepolitiek met de paplepel ingegoten. Bij de verkiezingen waar Rosie werd verkozen, nam haar vader Walter van Peijpe afscheid van de Leidse raad.

Hidde van Slooten sprak in Politiek071 met Rosie van Peijpe van GroenLinks Leiden.

Rosie wilde voor de Haagwegflat op de foto: “In deze flat ben ik geboren en heb ik de eerste jaren van mijn leven doorgebracht. Verder staat deze flat tussen de Al-Hijra moskee aan de ene kant en Haagweg 4 en Theater Ins Blau aan de andere kant. Ik vind dit symbolisch gezien mooi omdat ik dan tussen kunst en cultuur en emancipatie en diversiteit in sta. Dit zijn twee onderwerpen die mij erg aan het hart gaan en waar ik me de komende tijd in de raad hard voor wil maken.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×