(Foto: Robbert Beurse).

Corry Rietdijk alsnog geridderd in Zoeterwoude

Het lintje waarvan iedereen wist dat hij zou komen, maar niet precies wanneer, is donderdagavond uitgereikt in Zoeterwoude. Uit handen van burgemeester Fred van Trigt ontving politica en vrijwilliger Corry Rietdijk een koninklijke onderscheiding. Rietdijk wist dat ze een lintje zou krijgen, maar kon niet aanwezig zijn bij de lintjesregen op 26 april. Aan het begin van de raadsvergadering ‘verraste’ Van Trigt Rietdijk alsnog.

Omdat Rietdijk tijdens de uitreiking op 26 april, ondanks haar afwezigheid, wel werd genoemd, was alleen het moment waarop ze haar lintje opgespeld zou krijgen nog een verrassing. Onder toeziend oog van haar familie werd Rietdijk donderdagavond beloond voor het feit dat ze drie raadsperiodes, twaalf jaar lang, in de gemeenteraad zat.

Fietsmaatjes
Burgemeester Van Trigt bedankte de gedecoreerde niet alleen voor haar inzet voor de fractie van Progressief Zoeterwoude. “Ook wil ik zeker noemen dat ze al jaren zeer actief is als vrijwilliger bij Fietsmaatjes”, zei Van Trigt in zijn toespraak.

Rietdijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×