(Foto: DIOK).

Vrouwenteam DIOK is kampioen en promoveert naar Ereklasse

Het vrouwenteam van DIOK is zondag kampioen geworden in de Eerste Klasse. De Lady Wasps uit Nijmegen werden met 41-50 verslagen. Volgend seizoen komen de vrouwen, net als het mannenteam van DIOK, uit in de Ereklasse.

Nadat de mannen zich gisteren plaatsten voor de finale om de landstitel en het 50-jarig bestaan werd gevierd, was het vandaag dus weer feest bij de rugbyclub aan de Smaragdlaan. Al werd er nog een beetje rustig aan gedaan. “We hebben wel een drankje gedronken, maar volgende week vieren we echt ons kampioensfeest”, vertelt aanvoerder Sarah Niggebrugge. “Hopelijk doen we dat dan samen met de mannen die zaterdag hun finale spelen.”

Met nog twee speelrondes te gaan stond DIOK er goed voor. De tweede plaats en dus promotie naar de Ereklasse was al zeker. De eerste plaats kon echter nog uit handen worden gegeven. Niggebrugge: “Als wij twee keer zouden verliezen en de Cas RC Ladies twee keer zou winnen dan zouden zij kampioen zijn. Maar wij wonnen en zij verloren vandaag zelfs. Dus we zijn niet meer te achterhalen!”

Internationals
DIOK heeft dit seizoen alleen twee wedstrijden in de eerste helft van het seizoen verloren doordat het team niet compleet was. Niggebrugge: “Ik ben super trots op het team. Dit hebben we maar mooi even gedaan. Nu begint een nieuw avontuur met ambitie. We gaan zien of het allemaal samenkomt, maar dit is al waanzinnig mooi om mee te maken.”

In 2020 werd er door DIOK een driejarenplan opgesteld met één einddoel: kampioen worden in de Ereklasse. Volgens dat plan heeft de ploeg nu twee jaar, er zat een ‘verloren’ coronajaar tussen, om dat te verwezenlijken. De doelstelling voor komend seizoen is om bij de laatste zes in de kampioenspoule terecht te komen en stiekem denkt Niggebrugge dat er al meer mogelijk is. DIOK heeft dan ook vijf (ex)-internationals in de gelederen en een stabiel team. “Versterking is natuurlijk altijd welkom en er komen wat meiden door vanuit de jeugd. Maar onze basis blijft staan en dat is denk ik heel belangrijk. We zijn elkaar in de loop van het seizoen steeds beter gaan vinden en dan zie je wat het resultaat is.”

Bus
Dat ook de vrouwenploeg op steun kan rekenen binnen de club bleek vandaag weer. Vele supporters waren naar het complex gekomen, waaronder de volledige mannenselectie. Ook zijn er dit jaar twee trainers aangetrokken om het team door te laten ontwikkelen. Met de stap naar de Ereklasse hoopt Niggebrugge dat er ook meer sponsoren binnengehaald worden en het budget kan worden vergroot. “Wij vinden het ook tof om in een mooi trainingspak te lopen en vaker met de bus naar wedstrijden te gaan. Hopelijk kunnen we daar de sponsoren voor bij elkaar krijgen.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×