Leidenaar van Dijk keert niet terug in de Tweede Kamerfractie van de PvdA. (Foto: ANP).

Leidse PvdA-parlementariër Van Dijk niet terug in Tweede Kamer

Voormalig PvdA-parlementariër Gijs van Dijk keert niet terug in de Tweede Kamer. Dat heeft de Leidenaar laten weten aan partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent, zo bevestigt een woordvoerder van de PvdA aan mediapartner Omroep West.

Van Dijk vertrok in februari uit de Tweede Kamer na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag in de privésfeer. Na het opstappen van Lilianne Ploumen als Kamerlid en politiek leider was hij de eerste die in aanmerking kwam om de vrijgekomen zetel in te nemen. Hij had tot 24 mei de tijd om daarover te beslissen.

Tegen NRC geeft de Leidenaar aan dat hij van een terugkeer afziet omdat een onderzoek naar de aantijgingen aan zijn adres nog niet is afgerond. “Ik heb er spijt van dat ik mijn zetel toen niet heb behouden. Dan was het onderzoek misschien sneller afgerond”, zo citeert de krant de PvdA’er.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×