(Video: Robbert Beurse).

Hoogste punt 'Gewoon Wonen Leiden' bereikt

Het nieuwbouwproject voor jongeren met een spierziekte ‘Gewoon Wonen Leiden’ heeft zijn hoogste punt bereikt. Met het hijsen van de vlag op de binnenplaats achter het gebouw aan de Middelstegracht in Leiden vierden wethouder Yvonne van Delft, Xenia directeur Jacqueline Bouts, Ons Doel directeur Christoffel Klap, en drie van de vier toekomstige bewoners dit heugelijke feit.

Het appartementencomplex wordt eind dit jaar opgeleverd. Er komen jongeren te wonen die door hun progressieve spierziekte intensieve zorg nodig hebben. “Zo kunnen ze toch zelfstandig wonen. Iets wat ze graag willen. En dan ook nog eens op zo’n mooie plek in het centrum van Leiden”, vertelt Van Delft enthousiast.

Niet alleen voor de toekomstige bewoners, maar ook voor hun ouders en verzorgers betekent het nieuwbouwproject een grote verandering. “We verzorgen onze dochter Britt al 32 jaar, dag en nacht. Binnenkort ga ik met pensioen en gaat Britt het huis uit. Opeens krijg ik heel veel vrije tijd”, deelt vader John Abrahams. Dochter Britt heeft de humor niet van een vreemde. “Hij mag altijd op bezoek komen, als hij zich verveelt”, grapt ze.

De vier appartementen in ‘Gewoon Wonen Leiden’ zijn voorzien van de nieuwste technische voorzieningen. Het naastgelegen hospice Xenia verleent de benodigde zorg aan de bewoners.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×