(Foto's: Chris de Waard).

Scholengroep Leonardo en Singelpark gaan samenwerken

De Vrienden van het Singelpark hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met scholengemeenschap Leonardo da Vinci. De school wil meer werk maken van de bewustwording bij jongeren van de biodiversiteit, participatie en de functies van het Singelpark.

Vanmorgen kregen leerlingen van 4 vwo eerst een college dat werd gegeven door Singelpark-voorzitter Alexander Geertsema. Daarna gingen ze het park in. Om de handen uit de mouwen te steken, maar ook om ter plekke na te denken over het verbeteren van delen van het Singelpark. Bijvoorbeeld het plein van de versteende Lammermarkt. Daar is behalve gras weinig groen. Belangrijkste reden daarvoor is het feit dat het om een evenementenplein gaat waar bijvoorbeeld tijdens de viering van Leidens Ontzet de kermis altijd moet kunnen staan.

Sleutelstad-verslaggever Chris de Waard sprak met voorzitter Alexander Geertsema van de Vrienden van het Singelpark en met docent Mark de Gritter van het Leonardo College.

In de afspraken tussen de scholengroep en de Vrienden van het Singelpark is nu onder andere vastgelegd dat het Singelpark een vast onderdeel wordt van het jaarlijkse lesprogramma voor leerlingen van 4 havo en 4 vwo. Ook het project Stadstijgers, waarmee de school al jaren samenwerkt met het Singelpark, wordt nieuw leven ingeblazen.

Duurzaamheid Leiden Onderwijs Stadstijgers

Meer in dossier Stadstijgers

Meer in dossier Stadstijgers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×