Hugo Wentges
(Foto: Omroep West)

ADO-keeper Hugo Wentges voor het eerst in selectie Jong Oranje

Hugo Wentges debuteert deze week in de selectie van Jong Oranje. De twintigjarige keeper uit Oegstgeest maakte deze winter zijn debuut in het eerste van ADO Den Haag en ziet zijn stormachtige ontwikkeling beloond door bondscoach Erwin van de Looi.

Toen Wentges vijf jaar was, begon hij bij ASC in Oegstgeest met voetballen. Al snel ontdekte ADO zijn keeperstalent en vanaf zijn tiende speelt Wentges in de jeugdopleiding van ADO. Dit seizoen begon hij bij ADO Onder 21, maar door de blessure van Robert Zwinkels mocht hij als derde keeper aansluiten bij de selectie van het eerste van ADO. In de winterstop was Wentges al gepromoveerd tot tweede keeper. Na de blessure van Luuk Koopmans keept Hugo Wentges sinds eind januari de wedstrijden van ADO en dat doet hij niet onverdienstelijk: in 13 wedstrijden moest hij 16 doelpunten doorlaten. Dit weekend stond Wentges op de drempel van de Eredivisie: in de play-offwedstrijd tegen Excelsior wist hij in de reguliere speeltijd een penalty te stoppen, maar verloor ADO na de strafschoppenreeks.

Jong Oranje speelt deze week drie kwalificatiewedstrijden voor het EK 2023, dat gehouden wordt in Georgië en Roemenië. Vrijdag 3 juni speelt Jong Oranje uit tegen Moldavië, dinsdag 7 juni in Almere tegen Gibraltar en zaterdag 11 juni uit tegen Wales. Als Jong Oranje alle drie de wedstrijden weet te winnen, is plaatsing voor de eindronde zeker.

Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×