De locatie van basisscholen De Hobbit en 't Bolwerk zal uitbreiden met kindcentrum Het Buitenhof (foto: Maurice Hettfleisch)

Wethouder Romeijn corrigeert instagrampost: kindcentrum komt aan Klerkenhof

De nieuwbouw van het Leiderdorpse kindcentrum Het Buitenhof komt aan het Klerkenhof (waar nu basisscholen De Hobbit en ’t Bolwerk zitten) en niet bij De Buit. Op Instagram plaatste wethouder Herman Romeijn (LPL) een post over de nieuwbouwplannen, waarbij hij per ongeluk een foto van de verkeerde locatie gebruikte. Dit zorgde voor onduidelijkheid bij bewoners en raadsvragen van het CDA. In de gemeenteraad maandagavond zette Romeijn zijn fout recht.

Twee weken geleden plaatste wethouder Romeijn een foto van gebouw De Buit bij het bericht over de nieuwbouw. Dit leidde tot verwarring en zorgen bij omwonenden, die eerder te horen hadden gekregen dat er op de plek van De Buit sociale woningen gebouwd zullen worden. Door de post leek het of die plannen gewijzigd zijn en er een kindercentrum zou komen.

Maandagavond nam Romeijn de onduidelijkheid en bood zijn excuses aan voor zijn fout: “Ik vind het erg vervelend dat ik door het plaatsen van de verkeerde foto dat beeld heb gegeven, dat wil ik wegnemen. Aan de plannen voor sociale woningbouw op de plek van De Buit is niets veranderd. Aan het Klerkenhof komt een nieuw kindcentrum.”

Met de nieuwbouwplannen voor het nieuwe kindcentrum komt de buitenschoolse opvang van kindcentrum Het Buitenhof onder een dak terecht met de basisscholen. Kindcentrum het Buitenhof zit nu nog in gebouw De Buit aan de Buitenhoflaan. Wethouder Romeijn beloofde maandagavond dat omwonenden binnen vier weken een informatiebrief ontvangen over de nieuwbouwplannen.

Leiderdorp Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×