Jeroen de Rapper en Rob Engelhart op de Alpe d'Huez.

Fietsvrienden doen mee met Alpe d'Huzes: "Onderzoeken zijn hoopvol"

Leidenaar Jeroen de Rapper zit met zijn Haagse fietsvrienden van de Klimmende Règâhs op de Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Ze willen donderdag zes keer de berg op fietsen om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Mede-Règâh Rob Engelhart weet waar hij het voor doet: “Mijn ouders zijn aan kanker overleden. Ik krijg ze niet meer terug door te fietsen, maar hopelijk is er voor mijn kinderen een behandeling als zij ooit kanker mochten krijgen.”

Het evenement Alpe d’HuZes haalt geld op voor onderzoek naar behandelingen tegen kanker. “Tegenwoordig krijgt één op de drie mensen kanker”, schetst De Rapper het belang van dat onderzoek. “Mijn schoonvader is eraan overleden en mijn schoonzusje heeft het nu. Het gaat gelukkig goed met haar, ze is er ook bij hier op de berg.” De ziekte is dan ook niet van vandaag op morgen de wereld uit. “Er worden gelukkig wel hoopvolle stappen gezet, bijvoorbeeld op het gebied van immunotherapie”, weet Engelhart.

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Jeroen de Rapper en Rob Engelhart.

De deelnemers zijn meerdere dagen op de berg. “We gebruiken die tijd onder andere om te trainen’, vertelt Engelhart. “In Nederland heb je de Van Brienenoordbrug en de Limburgse heuvels, maar dat is toch niet het echte klimwerk.” Woensdagavond is een bezinningsavond, waarbij de deelnemers stilstaan bij de dierbaren voor wie ze gaan fietsen. Donderdag is dan de dag waarop ze echt zes keer de Alpe d’Huez opgaan. “Opgeven is geen optie”, vindt Engelhart.

“Ik hoop stiekem nog een zevende keer omhoog te fietsen”, vult De Rapper aan. “Ik heb bij een vorige deelname maar vijf keer gehaald en ik wil het gemiddelde graag weer op zes brengen.” Of dat echt gaat lukken, is maar de vraag. “Je bent gemiddeld twee uur bezig om omhoog te fietsen en weer naar beneden te gaan. Met zes beklimmingen zit je dan al aan twaalf uur. Dan wordt een zevende keer misschien te veel van het goede.” Toch wil hij het niet op voorhand uitsluiten: “Het staat met potlood op mijn programma. En de eerste zes keer staan met een hele dikke pen geschreven.”

Iedereen die dat wil kan de vrienden sponsoren via de website www.dkronline.nl.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×