Het startschot in 2018. (Foto: Vlietloop Voorschoten).

Geen Vlietloop in 2022, pandemie de boosdoener

Ondanks dat er al begonnen was met de voorbereidingen, neemt de organisatie van De Vlietloop naar eigen zeggen ‘een sabbatical’. Tijdgebrek als gevolg van corona gooit roet in het eten voor de Voorschotense hardloopklassieker.

Voorzitter Robert Laan ziet een goed georganiseerde editie in 2023 meer zitten, dan dat er dit jaar een ‘soort halve Vlietloop’ wordt neergezet. Zaken als het openen van de inschrijvingen en het updaten van de website zouden allemaal geregeld moeten worden in de komende maanden, uitgerekend de periode dat veel organisatieleden op vakantie zijn.

De boosdoener is, zoals bij zoveel evenementen, de onzekerheid rondom het coronavirus. Toen de voorbereidingen moesten starten afgelopen januari was er weinig zekerheid of er evenementen van deze schaal op korte termijn konden plaatsvinden. Toen in april bleek dat alle seinen op groen stonden, werd de voorzitter zelf getroffen door corona, waarvan hij drie weken moest herstellen.


Chris de Waard in gesprek met voorzitter Robert Laan

Volgend jaar beter
De vertraging was inmiddels al zo flink opgelopen, dat het neerzetten van een volwaardige 45e editie niet kon worden gegarandeerd. De organisatie belooft dat in 2023 ‘in volle glorie terugkomt’.

De vraag of De Vlietloop ook last heeft van de uitstroom van vrijwilligers bij sportevenementen na de coronapandemie, wordt door Laan voorzichtig beaamt. Er zijn de afgelopen tijd zeker mensen afgevallen, al zijn er ook genoeg nieuwe enthousiaste hulpkrachten aangetrokken. Desalniettemin doet een nadrukkelijk verzoek aan iedereen om zich aan te melden als vrijwilliger via de website van De Vlietloop.

Advertentie

Sport Voorschoten vlietloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×