Ook onderhandelende partijen in Oegstgeest bereiken coalitieakkoord

Progressief Oegstgeest, D66 en Hart voor Oegstgeest hebben hun onderhandelingen over een nieuwe coalitie plus bijbehorend akkoord afgerond. Dat vertelde PrO-fractievoorzitter Melanie van Driel donderdagavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.

De onderhandelingen hebben wat meer tijd gevergd dan de partijen in eerste instantie hadden gedacht. Dat kwam met name doordat meer tijd is gaan zitten in het doorrekenen van alle plannen op basis van de nieuwste financiële inzichten. Door de herijking van het Gemeentefonds krijgt de gemeente Oegstgeest als ‘nadeelgemeente’ de komende jaren minder geld van het Rijk.

Op 15 juni wordt het conceptakkoord voorgelegd aan de inwoners tijdens een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis. Dan worden vanaf 20.00 uur drie onderwerpen, te weten bestuur en financiën, ruimte en sociaal behandeld in drie parallelle sessies. Aansluitend krijgt de voltallige gemeenteraad vanaf 21.30 uur de gelegenheid om op het akkoord te reflecteren.

Het is de bedoeling van de drie partijen om het definitieve akkoord op basis van het nu bereikte conceptakkoord vast te stellen en te presenteren in de raad van 23 juni. Dan worden ook de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×