Ward Hoskens. (Foto: Still uit video).

Alle kanten van Pieterskerk in '900 jaar Pieterskerk'-lezing op Sleutelstad TV

De Pieterskerk Leiden viert haar 900-jarig jubileum. Als onderdeel van het jubileumjaar organiseert de Pieterskerk Leiden samen met Studium Generale zes lezingen die door Sleutelstad TV worden uitgezonden. In de zesde aflevering, vanmiddag om 18.00 uur, vertelt Ward Hoskens over de vele perspectieven op de geschiedenis van de Pieterskerk.

Hoskens is conservator van de Stichting Pieterskerk Leiden en promoveert op een onderzoek naar de Pieterskerk Leiden in de moderne tijd. Ter afsluiting van de reeks Pieterskerk-lezingen neemt hij de vele perspectieven op de geschiedenis van de Pieterskerk Leiden in beschouwing. Dit doet hij aan de hand van de onderwerpen van de lezingen, actuele discussies en de thema’s uit zijn promotieonderzoek, zoals de omgang met het verleden en ‘de beleving van (dis)continuïteit’.

TV
De lezing wordt vanmiddag om 18.00 uur door Sleutelstad TV uitgezonden via kanaal 46 (Ziggo), kanaal 1421 (KPN) en online op Sleutelstad.nl. Een overzicht van alle Pieterskerk-lezingen, met onderwerp en uitzenddatum, is te vinden in de programmagids.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×