Cultuur071, uitzending 04-06-2022: LIFF Summer Special, Schuyt Festival, Roem en Folding Life

Zet 9, 10 en 11 juni in je agenda! Na twee jaar afwezigheid worden op deze avonden de mooiste films getoond op het bijzondere Pieterskerkhof. Het plein verandert dan weer in een unieke openluchtbioscoop. Nick Hortensius, hoofd programmering van het Leiden International Film Festival, doet in de uitzending uit de doeken welke films er worden getoond tijdens de Summer Special.

www.liff.nl/summer-special


Jos Nijhof in gesprek met Nick Hortensius over de LIFF Summer Special.

Cornelis Florisz. Schuyt (geboren in 1557, overleden in 1616, begraven in de Pieterskerk) was een op en top Leidenaar en een zeer begaafd musicus. Ter nagedachtenis aan deze beroemdheid wordt de komende week de derde editie van het Schuyt Festival georganiseerd. Het festival vult Leiden van 10 tot en met 13 juni drie dagen lang met de muziek die op de pleinen, in de straten en zalen van de stad in de 18e eeuw klonk. Hein Krantz en Ciska Mertens zijn te gast en geven inzage in het bijzondere programma.

www.schuytfestival.nl/


Jos Nijhof in gesprek met Ciska Mertens en Hein Krantz over het Schuyt Festival.

In het bedrijfsgebouw waar Sleutelstad huist, is eveneens stichting Roem gevestigd. Een collectief van jonge Leidse kunstenaars die op vrijdag 10 juni hun galerie openen. Bij ons in de studio Anna van Duijn en Nicky Verver die daarover met veel enthousiasme vertellen.

www.roemleiden.nl/


Joque Mulder in gesprek met Anna van Duijn en Nicky Verver over kunstcollectief Roem.

In de kunsthal van het LUMC krijgt om de twee jaar een kunstenaar de opdracht een monumentaal kunstwerk te realiseren. Vanaf vrijdag 3 juni is daar Folding Life te zien, een prachtig kunstwerk, waarin kunst en wetenschap organisch samenkomen. Het werk is geïnspireerd op de microscopische beelden van dr. Meindert Lamers over de verschillende eiwitvormen. Ana Oosting is de kunstenares van dit magnifieke project en we zijn ontzettend blij om haar vandaag in onze uitzending te hebben.

www.lumc.nl/org/kunst-in-het-LUMC/tentoonstellingen/projectruimte/


Joque Mulder in gesprek met Ana Oosting over Folding Life in het LUMC.

Advertentie

Cultuur Interview Leiden #cultuur071 Cultuur interview leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×