Laura Kuiper op het podium (Foto: ZVL-1886)

Succesvol weekend voor ZVL-atleten

Verschillende atleten van ZVL-1886 hebben afgelopen weekend successen geboekt bij diverse wedstrijden. Zaterdag stonden enkele atleten aan de start bij de IronMan van Hamburg. Onder zware en warme omstandigheden wist Jens de Kanter een snelle tijd neer te zetten van 9:36:18. Daarmee was hij 33e van zijn agegroup. Niels Ros was op weg naar een zeer snelle tijd wat hem een startbewijs voor het WK in Hawaii kon opleveren. Maar hij kreeg tijdens de afsluitende marathon te veel last van de warmte en moest stoppen.

Aan de start van de triatlon in Huizen stonden zondag zeven atleten van ZVL-1886 op drie verschillende afstanden. Op de standaard afstand werd Hannah Overgouw 3e overall. Zij registreerde de snelste fietstijd maar moest tijdens het loop-onderdeel twee dames laten passeren. Laura Kuiper en Anne Kraan deden mee op de kwart afstand. Kuiper won overall, Kraan werd derde in de leeftijdscategorie 30 plus.

Op de achtste afstand was er ook succes in verschillende leeftijdscategorieën. Twee ZVL-atleten wisten hier op het podium te komen: Hans Bouwmeester werd eerste bij de categorie 50plus en Dennis Pool werd eerste bij de categorie 30plus. Opvallend was dat Bouwmeester alleen maar twintigers voor zich hoefde te dulden. Alle 30 en 40 plussers finishten na hem.

Op pinkstermaandag wist Andre Schaap bij de eerste editie van de triatlon van Delft de tweede plaats op te eisen op de achtste afstand. Zijn vorm lijkt op tijd te komen voor het WK triatlon volgende maand in Canada.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×