(Video: Robbert Beurse en Mira Lelieveld).

Dansmiddagen Zoeterwoude groot succes: 'Dit wil je toch elke maand'

Zo’n vijftig senioren kwamen donderdag af op de dansmiddag in De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk. De gemeente organiseerde de feestelijke bijeenkomst met Energiek Zoeterwoude, Ouderen van Morgen en Dementievriendelijk Zoeterwoude. Doel is om senioren uit hun isolement te halen en leuke dingen met elkaar te laten doen.

De dansmiddag ‘aan de Rijndijk’ was de tweede die werd georganiseerd. “Eerder stonden we al in Ons Huis in Zoeterwoude-Dorp. Ook daar werd er lekker geswingd door een grote groep senioren”, vertelt organisator Connie van Seggelen.

Dementie
“Dat kan ook heel goed als je beginnend dementerend bent”, weet Van Seggelen. “Dansen en muziek blijft heel lang ‘achter’ in het brein. Je merkt hier niet meer dat iemand dementie heeft. En dat is precies wat we willen bereiken.”

Dementievriendelijk
Zoeterwoude wil de dementievriendelijkste gemeente van Nederland worden. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd waar ouderen met en zonder dementie samen aan mee kunnen doen. Ook zijn er informatiemarkten voor ouderen, hun familie en (mantel)zorgers.

Als het na de organisatie komen de dansmiddagen voortaan vast op de agenda van de ouderen te staan. “Dit wil je toch elke maand?!”, roept Van Seggelen enthousiast. Die wens is inmiddels voorgelegd aan de gemeente. “Want er moet natuurlijk wel budget voor zijn.”

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×