Mieke van Ulden ging op de foto bij de Dwarswetering. Een prachtige verbinding tussen de polders. Verbinden is ook wat ze zelf het liefste doet. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor? Mieke van Ulden van D66 Leiderdorp

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week een nadere kennismaking met D66-raadslid Mieke van Ulden uit Leiderdorp. In Leiden was Van Ulden al heel wat jaren bekend als ondernemer. Zo stond ze aan de wieg van de Leidse Restaurantweek, boekwinkel Babooka en had ze een communicatiebureau. Als raadslid gaat ze nu actief aan de slag in haar eigen woonplaats.

Hidde van Slooten sprak in Politiek071 met Mieke van Ulden van D66 Leiderdorp.

“Toen ik in 1983 kwam wonen in Leiderdorp, liep de dijk langs het weiland en de Dwarswatering. Mijn broer en ik hielden altijd een wedstrijdje wie er het snelste om de dijk kon rennen. Het is nog altijd een plek waar ik graag kom. In de loop van de jaren is de dijk uitgegroeid tot een verbinding tussen de prachtig ontwikkelde Munnikenpolder en Boterhuispolder en zorgt hier voor een verbinding tussen een groot deel van de Leiderdorpers.”

Verbinden is waar Van Ulden altijd naar op zoek is: “Het is waar ik voor sta. Verbinding leggen tussen mensen, partijen en organisaties. Hiermee bundelen we de krachten en kunnen we meer bereiken dan dat we iets zelfstandig doen. Je ziet het aan de dijk, het maakt nu onderdeel uit van een prachtig netwerk van wandelroutes. Waar het op zichzelf al prachtig was, is het nu nog mooier geworden.”

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×