(Video: Robbert Beurse).

Paulus zeeverkenners zeilen rondjes voor nieuwe boot

De zeeverkenners van de Paulusgroep Leiden hebben er een heuse zeilmarathon opzitten. Dit weekend zeilden ze de hele dag van 8.00 uur tot 17.00 uur rondjes op de Kaag om de Lakerpolder heen. Ze lieten zich per rondje sponsoren om geld op te halen voor een nieuwe zeilboot.

Nieuwe boot
Omdat een van de zeilboten uit de vloot al 50 jaar oud is en niet meer blijvend gerepareerd kan worden moet die vervangen worden voor een nieuwe. De nieuwe lelievlet wordt aangeschaft met hulp van een aantal fondsen: het H.L. Druckerfonds, Schipholfonds, Van der Mandele Stichting en het Maritiem Scouting Fonds. Voor het laatste deel van de financiering werd de zeilmarathon georganiseerd.

Doordat de wind uitstekend was zijn er in totaal 63 rondjes om de Lakerpolder heen gezeild. Door 7 zeilboten is dat gemiddeld 9 per stuk. De opbrengst van de zeilmarathon is nog niet bekend.

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×