(Beeld: H. Laurentiuskerk).

Op vakantie? Laat je auto zegenen bij Voorschotense kerk

Voor het derde jaar op rij kun je op zondag 3 juli je auto laten zegenen bij de H. Laurentiuskerk in Voorschoten. Niet alleen de auto is welkom, maar eigenlijk alle voertuigen tot en met de rollator en kinderwagen aan toe.

Volgens het kerkbestuur gebeurt de zegening compleet met misdienaren en wijwater. Bisschop Van Luyn zorgt er vanaf 12.00 uur voor dat alle voertuigen gezegend worden. “Het is vooral om de parochianen er nog eens op te wijzen alert te zijn als ze op vakantie gaan. En dat je je auto goed onderhoudt”, zegt Freek van Krevel van de Laurentiuskerk. “Baat het niet dan schaadt het niet is ons idee.”

Als katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de Heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meesten dan al op vakantie zijn, vindt de voertuigzegening al op 3 juli plaats.

Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar ook voor wie men onderweg tegenkomt. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar z’n bestemming en terug naar huis mag brengen en goed onderhouden blijft.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×