(Video: Robbert Beurse).

Rondjes om de kerk: wie fietst het snelst om Zoeterwoude

Wie fietst het snelst rondjes om het dorp? Dat is waar het zondag om draaide tijdens de 39e Wielerdag van Zoeterwoude. Afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de fietser werd tot wel 50 kilometer, dat zijn 34 rondjes, geracet over de afgezette straten.

Eerst was het de beurt aan de nieuwelingen. Zij reden 27 rondjes om het dorp, wat goed is voor 40 kilometer. Voor deze ronde hadden zich alleen jongens aangemeld. Jaymz Lunenborg uit Emmen legde de afstand het snelste af.

In de middag waren de leerlingen van de twee basisscholen aan de beurt. Groep 7 en 8 mochten het spits afbijten. Isa Bouwer en Job van Leeuwen waren het snelst. Uit groep 5 en 6 legden Ilse Roos en Lars Borst de rondes het vlotst af. Zusje Maud Borst won, samen met Pepijn Keijzer, bij groep 3 en 4. En bij de kleuters waren het Merel Keijzer en Sem Rijsdijk die het, speciaal voor groep 1 en 2 aangepast parcours, het snelst aflegden.

En nadat ook de jongste deelnemer van de ‘grutronde’ over de finish was, sloot de rest van Zoeterwoude, getraind of ongetraind de Wielerdag af door 10, 17 of in de A categorie zelfs 27 rondjes om Zoeterwoude te rijden.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Advertentie

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×