(Foto: archieffoto Merijn Tinga).

Van Brussel naar Amsterdam op surfboard van koffiebekers

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga surft van 1 tot en met 8 juli van Brussel naar Amsterdam op een surfboard gemaakt van wegwerpbekers. De Leidenaar wil op deze manier aandacht vragen voor de 5 miljoen koffiebekers die ieder jaar in ons land worden gebruikt.

Zet die wegwerpbekers achter elkaar en je hebt een rij van 385 km. Dat is precies de afstand die de Plastic Soup Surfer in juli aflegt op het surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers. Onderweg spreekt Merijn Tinga met eurocommissaris Frans Timmermans en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

Tinga laat zijn elektrische surfboard op 24 juni in Leiden zien bij molen De Put. Hier neemt Leiden als eerste gemeente en koploper op het gebied van herbruikbare bekers een ‘van wegwerp naar hergebruik’-bord in ontvangst.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×