(Foto: Regio15).

Meerdere tonnen aan schade voor vernield waterpark: 'Alles is kapot gesneden'

Het pas geopende Storm Aquapark in recreatiegebied Vlietland is door vandalen compleet vernield. Volgens eigenaar Pieter Alders is er meerdere tonnen aan schade. Een flinke domper omdat zijn park niet verzekerd is. De eigenaar gaat uit van een doelgerichte actie. “Er zijn lange messneden met hoeken en halen, dan weet je dat dit niet meer is te herstellen”, vertelt hij aan mediapartner Omroep West.

Het 2.500 vierkante meter grote park is pas per 1 juni open. Het bestaat uit opblaasbare glijbanen en andere drijvende delen. Die zijn in de nacht van maandag op dinsdag compleet vernield. “De onderdelen zijn volledig opengesneden, met grote messteken, bewust, om schade toe te brengen. Niet één item, maar het hele park”, zegt Alders.

“Alles is echt kapot. Als dat het doel was van de actie, is het goed gelukt. Dit is niet gedaan om een punt te maken, maar vernield door iemand die precies wist wat hij deed.” Bij het waterpretpark hangen camera’s en was er ook bewaking, maar het is niet gelukt de dader op heterdaad te betrappen. “Maar de camerabeelden geven aanwijzingen en daarmee gaat de politie aan de slag”, aldus Alders.

Domper
“Het is heel zuur”, zegt Alders. Met de grote vakantie voor de boeg stonden er veel kinderfeestjes en schoolreisjes gepland. “Die moeten we nu teleurstellen. Voor ons en het personeel een enorme domper.” Voor de feestjes die al gepland waren, gaat Alders op zoek naar alternatieven, bijvoorbeeld een andere activiteit, of een bezoek aan een collega-waterpark.

Ook financieel is de vernieling een grote domper, omdat zo’n park in openbaar water niet is te verzekeren. “We hebben hier keihard voor gewerkt en hebben flinke verplichtingen om dit te kunnen doen. En in één nacht tijd is er iemand die dat helemaal om zeep helpt. Dat is naar, heel naar.”

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×