De ingerichte flitsbezorgwinkel in de De Kempenaerstraat (Foto: Maurice Hettfleisch)

Flitsbezorgwinkel houdt gemoederen bezig, Getir ontkent opening

Getir heeft de afgelopen weken een winkel ingericht in het voormalige ABN-AMRO-pand aan de De Kempenaerstraat. Het houdt de gemoederen in de winkelstraat bezig, zeker omdat begin dit jaar zowel de Oegstgeester gemeenteraad, als de rechter een zogenaamde dark store op die plek heeft verboden. Getir ontkent dat de locatie in Oegstgeest geopend zal worden.

Sinds het weekend ontving de redactie verschillende tips over activiteiten rond de winkel aan de De Kempenaerstraat. Een bezoek aan de winkelstraat liet zien, dat de dark store ingericht is als winkel: er is een kleine balie, er staan verschillende winkelstellingen vol met frisdrank en de etalage is ingericht met producten en een bezorgfiets. De locatie was gesloten en er was niemand aanwezig.

Uit een rondvraag bij omwonenden blijkt dat de afgelopen twee weken de voormalige ABN-AMRO-locatie is ingericht als winkel, waar je naar binnen kan kijken. Daarvoor waren de ramen nog beplakt en was naar binnen kijken niet mogelijk. Één van de omwonenden weet specifiek te vertellen, dat er afgelopen weekend druk getimmerd werd.

Detailhandel
De inrichting van de winkel leidt tot verwarring bij bezoekers en omwonenden. Zij vragen zich af of de flitsbezorgwinkel nu alsnog open zal gaan, ondanks het eerdere verbod. De Oegstgeester gemeenteraad besloot begin dit jaar dat een dark store niet op zijn plaats is in de De Kempenaerstraat, omdat er daar geen sprake is van detailhandel. Als argumentatie gaf de gemeenteraad, dat er ter plaatse geen goederen aangeboden werden ter verkoop, er geen showroom was en het niet zichtbaar was dat er goederen werden verkocht. Met de huidige inrichting lijkt het erop, dat Getir die bezwaren weg hoopt te nemen.

In een eerste reactie geeft Getir kortweg aan, dat de winkel niet open zal gaan. Op de vervolgvraag, waarom er dan aanpassingen zijn gedaan aan de winkel, zegt een woordvoerder: “We hebben een aantal aanpassingen gedaan aan de vestiging, zodat deze een meer representatieve uitstraling heeft. Op dit moment loopt een procedure en zal de winkel dus niet open gaan.” In verband met deze procedure weigerde Getir in te gaan op verdere vragen.

 

Advertentie

Economie Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×