Statenhof
De Statenhof. (Foto: Maurice Hettfleisch).

Oekraïense vluchtelingen gehuisvest in Leiderdorp

In Leiderdorp zijn 36 woningen vrij gemaakt voor vluchtelingen uit Oekraïne. Vanaf 1 september kunnen negentig Oekraïense vluchtelingen wonen in de Statenhof. Verder is er voor deze groep woonruimte gerealiseerd aan de Pinksterbloem en bij particuliere huiseigenaren.

In de Statenhof gaat het om zelfstandige woonunits. Allemaal hebben ze een eigen keuken, badkamer en toilet. Bij het toewijzen van de woningen hebben de Oekraïense vluchtelingen die bij Leiderdorpse gastgezinnen wonen, voorrang.

Met het beschikbaar stellen van de woonruimtes zegt de gemeente Leiderdorp te voldoen aan haar taakstelling. Namelijk het opvangen van ongeveer honderd Oekraïense vluchtelingen. Eerder was daar onrust over onder raadsleden. Die maakten zich zorgen dat Leiderdorp achterliep in het aantal opvangplekken.

“Het uitgangspunt van de gemeente Leiderdorp bij het zoeken naar woonruimte is zorgvuldigheid en menswaardige zelfstandige opvang. Zij wilde bijvoorbeeld geen opvang in noodlocaties. Dat is nu gelukt”, laat de gemeente weten. Voor omwonenden is binnenkort een informatieavond.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×