Boris Bayer voor het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto: Lieuwe van Slooten).

Bayer spant zaak aan tegen gemeente Voorschoten

De Wassenaarse vastgoedondernemer Boris Bayer spant een rechtszaak aan tegen de gemeente Voorschoten. Het gaat om de mislukte koop van het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat. De verkoop ging niet door omdat Bayer zich volgens de gemeente niet aan de voorwaarden zou hebben gehouden.

Veel willen beide partijen niet kwijt over de civiele procedure. “Momenteel doet de gemeente geen mededelingen lopende deze procedure”, laat een woordvoerder van de gemeente Voorschoten weten. Vanuit het kamp Bayer klinkt eenzelfde soort geluid. “We houden ons even op de achtergrond.”

Begin februari werd bekend dat de deal tussen de gemeente Voorschoten en Boris Bayer niet door gaat. De vastgoedondernemer wilde zijn vader een deel van de koopsom van 1,4 miljoen euro laten betalen. Dat stelde hij pas voor nadat hij de openbare bieding had gewonnen. Daarmee schond hij volgens de gemeente de publiekrechtelijke normen en daarom trokken zij de stekker uit de deal.

Voor deze zaak heeft het kamp van Bayer via een Wob-verzoek interne correspondentie van de gemeente opgevraagd. Wanneer er meer duidelijk wordt over de zaak is niet bekend. Ook op de vraag wat Voorschoten gaat doen met het Ambachts- en Baljuwhuis is nog geen antwoord.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×