(Foto's: Emile van Aelst en video: Robbert Beurse).

Sportplaza's Montgomery en Roodenburg officieel geopend

Buurtsportcoach Joey Wilmot en PvdA raadslid Martijn Otten knipten woensdagochtend een lintje door om te vieren dat Leiden vanaf nu twee sportplaza’s heeft. Op Sportpark Montgomery en bij voetbalvereniging Roodenburg kunnen kinderen en volwassenen, iedere doordeweekse middag, gratis sportattributen lenen om samen in beweging te komen.

De Leidse PvdA-fractie nam het initiatief voor de plaza’s. Raads geniet trots van het behaalde resultaat. “Nu staat het er en zijn de kinderen, samen, heel enthousiast allerlei verschillende sporten aan het uitproberen. Dit was precies waar we op hadden gehoopt”, vertelt Otten na de start.

Proberen
Zo’n honderd leerlingen van Basisschool De Ley hadden de eer om de plaza als eerste uit te proberen. Ze reageerden, ook door het mooie weer, enthousiast en zijn vastberaden om vaker terug te komen.

En na een gebakje van Incluzio, die de sporters begeleidt, vertrokken de kinderen tevreden en vermoeid terug naar huis.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×