Lintje voor Zoeterwoudse VVD-er Mathieu Paardekooper

Twaalf jaar was Mathieu Paardekooper raadslid en later ook fractievoorzitter bij de VVD Zoeterwoude. Na de verkiezingen in maart van dit jaar sloot zijn partij een coalitie met het CDA en werd hij wethouder.

Door dat wethouderschap nam hij uiteindelijk na drie termijnen afscheid als lid van de Zoeterwoudse gemeenteraad en wie het publieke belang zo lang heeft gediend, krijgt een Koninklijke Onderscheiding.

Chris de waard feliciteerde Mathieu Paardekooper met zijn Koninklijke Onderscheiding.

Het was nog even spannend hoe Paardekooper de onderscheiding zou opvatten. “We kennen je uitspraak over het krijgen van een lintje”, memoreerde burgemeester Fred van Trigt. “Je vraagt hem niet en je draagt hem niet. Maar gelukkig komt daar ook nog achteraan: en je weigert hem niet.”

Dat deed Paardekooper niet. Wel vindt hij dat mensen die lang vrijwilligerswerk in het dorp hebben gegaan zo’n lintje meer verdienen. Of hij hem gaat dragen, dat zal de komende tijd blijken.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×