Angel Daleman haalt vier medailles bij internationale wedstrijd inlineskaten: drie keer goud en een keer brons. (Foto: PR).

Gouden Angel Daleman slaat weer toe bij inlineskaten in Italië

Afgelopen weekend liet inlineskater Angel Daleman uit Leiderdorp zien dat ze in haar categorie junioren-B bij de top behoort. Ze haalde drie keer goud en een keer brons bij de World Inline Cup in het Italiaanse L’Aquila. Inlineskaten staat ook wel bekend als skeeleren.

Al op de eerste dag begon Daleman goed met winst op de 500 meter. Al in de kwalificatie zette ze de snelste tijd neer. Ze won ook haar finale. Later was Daleman ook iedereen te snel af in de puntenkoers over 3.000 meter. Zaterdag zette ze deze lijn door met een zege in de zogenaamde afvalwedstrijd.

Selectie
Op zondag liet Daleman de marathon van 21 kilometer bij een temperatuur van 38 graden aan zich voorbij gaan. Bij de sprint over 100 meter moest ze twee atletes voor laten gaan en genoegen nemen met brons.

Met deze vier medailles heeft Daleman duidelijk haar visitekaartje afgegeven voor het EK in september. Haar volgende wedstrijden zijn op 15 en 16 juli in Rijssen bij het NK inlineskaten op de baan. Daarna wordt de selectie voor het EK bepaald.

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×