In oktober vorig jaar hing er een spandoek tegen de overlast. (Archieffoto: Casper Chaudron).

Overlastgevende kebabwinkel komende weken eerder dicht

Dönerzaak Top Kebab in de Haarlemmerstraat moet de komende drie weken eerder dicht. Dat heeft burgemeester Lenferink besloten na aanhoudende overlast. Vanaf woensdag moet de kebabzaak tussen twaalf uur ’s nachts en zes uur ’s morgens dicht zijn.

De overlast van de kebabzaak is al langer onderwerp van discussie in Leiden. Zo hing er in oktober een groot spandoek in de Haarlemmerstraat met daarop de tekst ‘Stiltegebied’. Het was opgehangen door Peter Labrujère, bewoner en winkelier in de Haarlemmerstraat, bedoeld tegen overlast van studenten die er ’s nachts wat te eten halen. Hij vond het onterecht dat er een 24-uursvergunning is afgegeven voor de zaak op deze locatie.

Eerder zei de eigenaar van Top Kebab dat ze hun best deden om de overlast te beperken en mee wilden denken aan oplossingen. Zo werd er een bord neergezet en vroegen ze klanten om rekening te houden met de buurt. Kennelijk was het niet genoeg, want de aanhoudende overlast was voor burgemeester Lenferink reden voor de vervroegde sluiting.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×