(Foto: Casper Chaudron).

Peter Labrujère hangt spandoek op tegen kebab-overlast

Boven de Beestenmarktkant van de Haarlemmerstraat hangt een spandoek met de tekst: ‘Vanaf 24.00 stiltegebied, denk aan onze kinderen.’ Het is opgehangen door Peter Labrujère, bewoner en winkelier in de Haarlemmerstraat. Het is bedoeld tegen overlast van studenten die ’s nachts wat te eten halen bij Top Kebab.

“Ik heb allerlei instanties gebeld over een kebabwinkel naast ons die een vierentwintig-uurs-vergunning heeft voor een take-away.” Volgens Labrujère staan er soms wel vijftig studenten buiten om een broodje te halen. Hij zegt gebeld te hebben met de Horeca klachtenlijn, de politiek, handhavers en de politie. Maar niemand zegt er wat aan te kunnen doen. Toen is er uiteindelijk de humoristische oplossing gekomen: het ophangen van een spandoek.

Peter Labrujère in gesprek met verslaggever Casper Chaudron over het spandoek boven de Haarlemmerstraat

“Ik snap er geen bal van dat ze de hele nacht open mogen zijn. Aan de overkant zit Café De Vergulde Kruik. Die moet om middernacht het terras binnenhalen en QR-codes checken bij binnenkomst. En hier hoeft helemaal niets.”

De eigenaar van Tob Kebab zegt in een reactie tegen Sleutelstad dat ze er hun best voor doen om de overlast te beperken en zijn bereid mee te denken over oplossingen. Ze hebben al een bord neergezet en vragen aan de klanten om rekening te houden met de buurt. Ook vindt hij dat de coronamaatregel die ervoor zorgt dat de horeca om middernacht dicht moet, bijdraagt aan het probleem omdat daardoor meer mensen buiten staan. Daarbij hebben veel huizen in de Haarlemmerstraat geen dubbel glas, zegt de eigenaar.

Labrujère ziet het liefst dat de gemeente de vierentwintig-uurs-vergunning heroverweegt. Of dat gaat gebeuren is nog onbekend.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×