(Foto's: Maurice Hettfleisch)

In Park Agthoven komen nog steeds scherven en puin uit de grond

In Park Agthoven, op het voormalige Vlikoterrein aan de Achthovenerweg in Leiderdorp, slingeren stukken glas en plastic rond. Bij een regenbui komt de troep steeds naar boven. Raadslid Medea Hempen (CDA) kaartte het probleem aan in de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder Bob Vastenhoud gaat kijken of er een oplossing is.

Een jaar geleden trok Hempen ook al aan de bel, maar bij een bezoek afgelopen week bleken er wederom scherven in het park te liggen. De scherven komen uit de grond, omdat de ondergrond van het park, dat is gevestigd op het voormalige terrein van afvalverwerker Vliko, vervuild is met rommel als puin, hout en glas. Bij een regenbui komt deze rommel uit de grond omhoog.

De vorige wethouder Van Woudenberg had toegezegd om de vervuiling in het park intensief te monitoren. Hempen vroeg zich daarom af, of deze monitoring nog steeds plaatsvindt. Volgens huidig wethouder Bob Vastenhoud vond de laatste controle anderhalve maand geleden plaats. Toen werd er geconstateerd dat de hoeveelheid rotzooi meeviel en is er afgeschaald. Vastenhoud zei maandag met de aannemer die het gebied aan de gemeente heeft opgeleverd in gesprek te gaan, om te kijken of er oplossingen zijn om te voorkomen, dat het puin uit de grond naar boven komt.

Hempen en Vastenhoud zagen dat het wel goed gaat met de dieren in het park. Het doel was om de grond terug te geven aan de natuur en zo de biodiversiteit te verbeteren. Dat lijkt te lukken: insecten en bijen vliegen vrolijk rond.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×