(Foto's: Emile van Aelst).

Nationale Haringsmaaktest heeft Leidse winnaar

In restaurant De Beukenhof in Oegstgeest kwamen woensdagavond een tiental landelijke prominenten bijeen om de lekkerste haring te kiezen in de Smitsloo Groep Nationale Haring Smaaktest 2022. De Leidse vishandelaar Kees Hartevelt kwam als winnaar uit de bus. Tweede werd de familie Schuitemaker uit Katwijk en op plek drie eindigde de haring van Van der Valk versmarkt uit Voorschoten.

Onder de prominente proevers waren een aantal landelijke bekendheden zoals Fred Teeven, Catharine Keijl, René van de Kerkhof, strafpleiter Natacha Harlequin, schrijver Jeroen Windmeijer en Theo van Es. De wedstrijd stond onder toezicht van notaris Mr. Janbert Heemstra van De Clercq advocaten en notarissen.

Dertien haringhandelaren hadden hun beste haring aangeleverd voor deze smaaktest. Dit jaar waren het niet alleen haringhandelaren uit de regio maar ook van ver daar buiten. Onder andere uit Heemstede en Maarsen.

Economie Leiden Oegstgeest Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×