Marc Newsome ging op de foto bij het regenboogstandbeeld op de hoek van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Marc Newsome van de PvdA Leiden

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week Marc Newsome van de PvdA Leiden. Hij is pas kortgeleden raadslid geworden, want hij stond op een zogenoemde ‘opvolgplek’. Toen Abdelhaq Jermoumi wethouder werd en dus de raad verliet, schoof iedereen een plekje door en werd Newsome alsnog raadslid. En zelfs fractievoorzitter.

Chris de Waard sprak in Nieuws071 met Marc Newsome van de PvdA Leiden.

“Ik ben er trots op dat Leiden sinds kort een regenboogkunstwerk heeft”, zegt Newsome die zich daarom op de kruising van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare liet portretteren. “Het laat zien dat dat liefde sterker is dan haat of discriminatie. Het kunstwerk is gerealiseerd via een speciaal fonds voor kunst in de openbare ruimte, dat er op verzoek van de gemeenteraad is gekomen. Voor mij laat het ook zien welke waarde kunst heeft: dit beeld is een belangrijk symbool voor de regenbooggemeenschap en het zal het gesprek verder op gang brengen over hoe we ervoor kunnen zorgen dat écht iedereen zich thuis voelt in onze stad.”

Advertentie

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×