Kinderen sporten in Leiden. (Foto: PR Leidse sportzomer).

Sportzomers in Leiden en Zoeterwoude voor kinderen zonder vakantieplannen

Rugby, schaken, streetdance of archery attack, kinderen kunnen het deze zomer allemaal gratis uitproberen. Niet alle kinderen hebben namelijk de mogelijkheid om op vakantie te gaan deze zomer. Ze kunnen terecht bij de eerste Zoeterwoudse sportzomer of bij de al vaker georganiseerde Leidse Sportzomer.

De Leidse Sportzomer start dit jaar voor de vijfde keer en daarom is er een feestelijke opening bij Voetbalvereniging Roodenburg in Leiden. Sportwethouder Fleur Spijker opent het sportieve evenement om 10.00. Er zullen verschillende activiteiten zijn, bijvoorbeeld penaltyschieten, een springkussen en een hindernisbaan.

Kijk en luister hieronder het gesprek terug van Nieuws071-presentator Gerry van Bakel met Hilde de Boer van Sportzomer Leiden:

Tijdens het verdere verloop van de Leidse Sportzomer opent Voetbalvereniging Roodenburg haar poorten iedere maandag, woensdag en zaterdag. Kinderen van zes tot twaalf krijgen de mogelijkheid om de hele zomer actief te blijven en kennis te maken met verschillende sporten. Zij kunnen namelijk voetballen, rugby spelen, skeeleren, basketballen of schaken onder begeleiding. Kiezen hoeft niet, alles mag je uitproberen.

Zoeterwoude begint dit jaar voor het eerst ook een Sportzomer. Elke woensdag, te beginnen 13 juli, zijn er verschillende activiteiten te doen, allemaal gratis beschikbaar. Kinderen van vier tot dertien jaar kunnen iedere woensdag in de zomervakantie van 10.00 uur tot 13.00 uur terecht bij sportpark Haasbroek. Activiteiten zoals streetdance, zelfverdediging, archery attack of kin bal kunnen worden gespeeld. Alle sporten worden onder professionele begeleiding uitgevoerd. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom.

Aanmelden voor beide Sportzomers is niet verplicht.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×