De nieuwe wethouders van Voorschoten (Foto's: Maurice Hettfleisch).

Nieuwe wethouders Voorschoten als laatste in Leidse regio geïnstalleerd

Vlak voor het zomerreces zijn ook in Voorschoten de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Burgemeester Nadine Stemerdink installeerde donderdagavond Paul de Bruijn (VVD), Hans van der Elst (VoorschotenLokaal) en René Zoetemelk (CDA) als wethouder.

Ondanks dat het even duurde met de formatie, is het toch gelukt om voor de zomer een coalitie in Voorschoten te vormen. In een eerste poging stapte D66 uit de coalitieonderhandelingen, bij een tweede poging legde de gemeenteraad het advies van formateur Uri Rosenthal naast zich neer. De derde poging slaagde wel. VVD, VoorschotenLokaal en CDA wisten in drie weken het coalitieakkoord af te ronden.

Hoofdlijnen
De coalitie heeft gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen. Dit komt omdat de coalitiepartijen in de laatste formatieronde weinig tijd hadden om een akkoord op te stellen. De wethouders gaan daarom de komende maanden in gesprek met de gemeenteraad, inwoners en organisaties uit het dorp om het akkoord verder uit te werken.

“We hebben het vaak over participatie”, zegt de nieuwe wethouder René Zoetemelk. “Als je nu al plannen zou neerleggen, zonder dat we hebben gesproken met mensen en de gemeenteraad, dan zou het naar mijn gevoel heel vervelend zijn. De ruimte die wij nemen tot de begroting is ook de ruimte die we willen hebben om in gesprek te gaan met inwoners en de gemeenteraad.”

Paul de Bruijn kijkt uit naar een nieuwe periode als wethouder. “Ik heb voor mijn gevoel veel af te maken. Fijn en mooi dat dat kan en mag.” De projecten waar hij naar uitkijkt om mee aan de slag te gaan zijn voor hem de nieuwe plannen voor het centrum en zijn persoonlijke ambitie om meer mensen aan het werk en ondernemen te helpen.

Verrassing
Voor Hans van der Elst was het een grote verrassing toen hij door VoorschotenLokaal als wethouder werd gevraagd. Tot maart zat Van der Elst nog namens ONS Voorschoten in de gemeenteraad, maar die partij hield op te bestaan. “Toen ik op 29 maart afscheid nam van de oude raad, heb ik echt gedacht: dit was het. Een week later werd ik gebeld of ik wilde praten met VoorschotenLokaal. Het is een verrassing, maar het inspireert mij enorm: ik heb er enorm veel zin in.”

  • De beëdiging van raadsleden Van der Wende (CDA) en Reinke (VVD)
    De beëdiging van raadsleden Van der Wende (CDA) en Reinke (VVD)
Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×