Dinsdag wordt bekend of er voldoende belangstelling is voor snel internet in het Zoeterwoudse buitengebied. (Foto: Chris de Waard).

Binnenkort duidelijkheid over snel internet in Zoeterwouds buitengebied

Telecomaanbieder Delta Fiber maakt dinsdagmiddag bekend of er voldoende aanmeldingen zijn van potentiële klanten om in heel Zoeterwoude snel glasvezelinternet aan te leggen. Dat heeft het bedrijf beloofd aan wethouder Paul Olthof. De gemeente investeert in zogenoemde mantelbuizen waarin onder andere Delta de benodigde kabels naar het buitengebied kan aanleggen.

Vorige week besloot de gemeenteraad om 1,6 miljoen euro in de aanleg van twee mantelbuizen te steken. Alleen dan is Delta Fiber bereid om snel internet ook in de buitengebieden van de gemeente aan te gaan bieden. Er wonen daar te weinig potentiële klanten om een businesscase op te baseren. Omdat hier volgens het college sprake is van ‘marktfalen’ grijpt de gemeente in door geld te steken in de aanleg van de buizen. Voor het gebruik ervan gaat Delta betalen, waardoor de helft van de investering op termijn sowieso weer terugkomt.

Chris de Waard vroeg de Zoeterwoudse wethouder Paul Olthof naar de stand van zaken rond de aanleg van snel internet.

Inwoners van Zoeterwoude konden tot 6 juli inschrijven op een aanbod van Delta Fiber. Als twintig procent van de huishoudens in de dorpskernen en vijftig procent in het buitengebied zich aanmeldt, dan gaat Delta Fiber ook daadwerkelijk snel internet aanbieden in de hele gemeente.

CDA-raadslid Sjaak van Veen heeft goede hoop. Hij woont op zijn kaasboerderij aan de Weipoortseweg en is een van de vele inwoners buiten de dorpskernen die te kampen heeft met traag internet dat bovendien nogal eens uitvalt. “Maar als ik het zo in onze buurtapp zie, wil iedereen wel meedoen, dus die vijftig procent halen we bij ons wel.”

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude Glasvezelinternet in Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×