Zoeterwoude is een agrarische gemeente die de boeren steunt. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente Zoeterwoude steunt oproep om stikstofkaarten van tafel te halen

Zoeterwoude wil zich inspannen voor een goede toekomst voor de agrarische ondernemingen in de gemeente. Met een statement betuigt de gemeente steun aan de boeren in het dorp. “We zijn een agrarische gemeente en dragen onze boeren een warm hart toe”, aldus de gemeente.

De uitdagingen waar de boeren voor staan, met onder andere de stikstofopgave, noemt de gemeente ‘enorm’. “De boeren zijn niet de enige partij die nodig is om tot een oplossing te komen.  Daarvoor is een brede visie nodig waarin verschillende branches een rol hebben.”

Tijdens het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft het college van burgemeester en wethouders van Zoeterwoude de motie van de gemeente Hof van Twente gesteund om de door het kabinet gemaakte stikstofkaarten van tafel te halen. Daardoor moet ruimte ontstaan om het gesprek weer te gaan voeren. “Naast het recht op protest roepen we de provincie en boeren op om het constructieve gesprek te voeren. Zo kan men samen kijken of en hoe de doelen gehaald kunnen worden en krijgen we weer zicht op een sterke agrarische toekomst.”

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×