(Foto: ZZ Leiden Basketball).

Luuk van Bree twee jaar langer bij ZZ Leiden

Luuk van Bree komt ook de komende twee seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.03 meter lange forward speelde de afgelopen twee seizoenen ook al in Leiden.

Luuk van Bree trok via Canarias Basketball Academy (Spanje) in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar kwam hij vier jaar uit voor de universiteitsploeg van Bradley. De in Helmond geboren basketballer liep in de zomer van 2019 een achillespeesblessure op, waardoor hij niet in clubverband kon spelen. Na een jaar revalideren werd hij in 2020 door Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aangetrokken.

“Van Bree is een veelzijdige speler, die op meerdere posities inzetbaar is. Daarnaast bezit Van Bree de mentale karaktereigenschappen om Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als team beter te maken”, zegt clubvoorzitter Verburg. “De afgelopen seizoenen kwam Van Bree op de beide forwardposities uit, maar ook als center. Of hij nou startte of niet, Van Bree legde steeds dezelfde intensiteit aan de dag.”

In zijn eerste seizoen bij de Leidse club kwam Van Bree in dertig wedstrijden in actie. Daarin was hij gemiddeld goed voor 6.93 punten, 1.3 rake driepunters en 3.4 rebounds. Afgelopen seizoen kwam Van Bree in 66 officiële duels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball uit. Dat leidde tot een gemiddelde productie van 8.33 punten, 1.1 rake driepunters en 2.9 rebounds per wedstrijd.

Het feit dat Van Bree ook voor twee jaar is vastgelegd, past in het streven van voorzitter Marcel Verburg en bestuurslid Technische zaken Rob van Hooven om tot een Nederlandse kern te komen. “Luuk heeft zich de afgelopen twee seizoenen goed ontwikkeld en aangetoond een waardevolle kracht voor ons team te zijn, zegt Verburg.

Luuk van Bree is zelf ook heel blij dat hij bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kan blijven. “Ik heb zin in het nieuwe seizoen en om te gaan werken met de nieuwe coach. We willen natuurlijk doorbouwen op het succes van de afgelopen jaren. Er staat nu ook een mooie Nederlandse kern voor in elk geval de komende twee seizoenen.” Hij doelt daarbij op Marijn Ververs en Maarten Bouwknecht die eerder al voor respectievelijk drie en twee jaar bijtekenden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×