Ook vorig jaar legden Tjeerd Scheffer en Ben Walenkamp een krans om het hoofd van Rembrandt. (Foto: Sleutelstad).

Rembrandt wordt 416 jaar: Leidenaren uitgenodigd voor nachtelijk feestje

Al ruim twintig jaar lang vieren Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer de verjaardag van Leids schilder Rembrandt van Rijn. De initiatiefnemers nodigen alle Leidenaren uit om het feest rond middernacht mee te vieren. Dat gebeurt op 15 juli, in de nacht van donderdag op vrijdag, met het leggen van een krans om het hoofd van zijn borstbeeld aan de Witte Singel. Als Rembrandt nog geleefd had, zou hij dit jaar 416 kaarsjes uitblazen.

Dichter Leo van Zanen draagt weer een nieuw gedicht voor over de meester-schilder. Ook wordt er zoals gebruikelijk een toost ‘op Rem’ uitgebracht.

Op donderdagavond verzamelen de initiatiefnemers bij La Plancha, achter de Morspoort. Rond 23.30 uur lopen ze met de krans naar de buste tegenover het voormalige Leidsch-Dagbladgebouw aan de Witte Singel.

Cultuur Leiden Leidse Rembrandtdagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×