Voorzitter Sophie 't Hart en penningmeester Lotte Vinkenoog van Labyrint. (Foto: Roeland van Wely).

Studievereniging Labyrint van Psychologie bestaat 75 jaar

Labyrint, de studievereniging van de opleiding Psychologie aan de Leidse universiteit, bestaat dit jaar 75 jaar. Sleutelstad sprak met de voorzitter van de vereniging, Sophie ’t Hart, en de penningmeester, Lotte Vinkenoog, in het radioprogramma De avond met Robbert.

“Je moet aan de opleiding Psychologie in Leiden een vak gevolgd hebben om lid van de vereniging te kunnen worden”, vertellen ’t Hart en Vinkenoog. “Vergeleken met een studentenvereniging kent een studievereniging meer balans tussen  studie en vrije tijd. Zo organiseert Labyrint naast borrels, feesten en reizen ook workshops, lezingen en een congres.”

Ook kent de 75-jarige vereniging een paar oude tradities. Zo zingt het bestuur bij binnenkomst van een algemene vergadering het lied van Labyrint.


Sophie ’t Hart en Lotte Vinkenoog te gast bij Robbert Beurse op de dinsdagavond

De vereniging heeft dit jaar zo’n 2600 leden. Daarvan zijn 125 actief in commissies. Ook wordt er rekening gehouden met internationale leden. Elk jaar beginnen tegenwoordig zo’n 300 studenten aan de internationale variant van psychologie. “We proberen deze studenten zoveel mogelijk bij onze activiteiten te betrekken. We organiseren dan ook alles in het Engels. Als er geen niet-Nederlands sprekende leden aanwezig zijn, praten we wel gewoon Nederlands. Op onze sociale mediakanalen is alle informatie tegenwoordig ook in het Engels te vinden”, aldus de bestuursleden.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×