Angel Daleman, schaatsen en inlineskaten, doet overal mee voor de medailles. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Angel Daleman grossiert in medailles en mag naar EK inlineskaten

Na het gouden weekend in juni waar Angel Daleman vier keer goud won bij het NK inlineskaten op de weg, haalt ze wederom vier keer het hoogste podium bij het NK op de baan. Alleen de afsluitende puntenkoers valt niet ten prooi aan de talentvolle juniore B uit Leiderdorp omdat ze ten val komt. Maar Daleman mag definitief mee naar het EK.

De Europese concurrentie is gewaarschuwd, de vijftienjarige Angel Daleman pakt eind augustus haar koffers om af te reizen naar Italië. Begin juli deed ze daar ook al succesvol mee aan internationale wedstrijden. Met haar overwinningen bij het NK op de weg en de baan was selectie voor het EK vanzelfsprekend. En inmiddels is ze niet meer te jong. Vorig jaar had Daleman zich eigenlijk ook gekwalificeerd, maar werd ze door de EK-organisatie niet toegelaten vanwege haar leeftijd.

Sprintnummers
Daleman zal zich bij het EK concentreren op de sprintnummers. “Dat is tenminste nu het idee”, zegt Daleman. “Ik doe dan de 200 meter duosprint, 500 m, 1000 m, 1 lap en de 100 meter.” Bij de duosprint starten beide skeeleraars tegelijk, maar aan de overkant van de baan, net zoals bij de ploegenachtervolging bij het schaatsen.

Het EK inlineskaten wordt van 4 t/m 11 september gehouden in L’Aquila in Italië.

.

 

 

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×