(Video: Leiden European City of Science 2022).

Wetenschapsjaar is op de helft: Leiden2022 maakt overzichtsvideo

Leiden is dit jaar European City of Science, dé Europese hoofdstad van de wetenschap. Naast een dagelijks radioprogramma bij Sleutelstad organiseert Leiden2022 diverse wetenschapsactiviteiten. Halverwege het wetenschapsjaar blikt de organisatie die tal van activiteiten organiseert terug in een compilatie-video.

“Een van de hoogtepunten vormde het prestigieuze EuroScience Open Forum (ESOF). Van 13 tot en met 16 juli was Leiden de trotse thuishaven voor deze wetenschapsconferentie waar tal van knappe koppen met elkaar kijken hoe onderzoek en innovatie ons als samenleving vooruit kunnen helpen”, vindt Leiden European City of Science 2022 directeur Meta Knol.

Sinds de opening heeft Leiden2022 heeft voor iedere dag van het jaar een wetenschappelijk onderwerp centraal gesteld. In het dagelijks radioprogramma Radio Weetlust krijgt het dagthema volop aandacht. Daarnaast worden verschillende activiteiten georganiseerd. Een overzicht is terug te zien in de gemaakte video.

Leiden Maatschappij Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×