André van Duin en Janny van der Heijden met scheepshond Nhaan. (Foto: Elvin Boer/MAX)

Nieuw seizoen Denkend aan Holland begint in Leiden

André van Duin en Janny van der Heijden beginnen het nieuwe seizoen Denkend aan Holland in Leiden. Hiervoor stappen de twee over op een sloep om door de grachten van de Sleutelstad te varen.

De vaartocht begint bij de Hortus en maakt onder meer een tussenstop bij het brugwachtershuisje van De Grachtwacht. Biologen Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet vertellen hier over hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Als André en Janny Leiden achter zich laten, stappen ze weer over op hun boot de Pollux. Hiermee varen ze via de Kagerplassen naar Katwijk.

Het Omroep Max-programma Denkend aan Holland wordt goed bekeken. Voor de laatste aflevering van de wintereditie schakelden bijna 1,9 miljoen in. Denkend aan Holland in Leiden is donderdag 4 augustus te zien op NPO 1.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×