De kortebaan in Voorschoten in 2017. (Foto: Stichting Paardensport Voorschoten)

Twaalf paarden aan de start in Voorschoten

Dit weekend starten er twaalf paarden bij de kortebaan tijdens de Voorschotense Paardendagen. Het is niet gelukt om het maximale aantal van zestien deelnemers te halen. Er wordt gekoerst op de Van Beethovenlaan, de eerste start is om 13.30 uur.

Nieuw dit jaar is dat er na de eerste omloop een verliezersronde is. De winnaars hiervan plaatsen zich alsnog voor de tweede omloop. Hier doen de negen overgebleven deelnemers aan mee en vallen er vier af. In de volgende ronde valt er één deelnemer af. De laatste vier paarden strijden om de overwinning.

Er doen zaterdag twee lokale favorieten mee. Stal Vredebest doet mee met de debuterende Haley Vredebest. Rob Strik zet de Fransman Capac in. De ruin kwam vorig jaar één keer aan de start maar strandde toen direct in de eerste omloop.

Maatschappij Voorschoten Paardendagen Voorschoten 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×