(Foto: Chris de Waard).

Kruis geplaatst: Burgemeester opent Paardendagen Voorschoten

Burgemeester Nadine Stemerdink heeft vanochtend de paardendagen in Voorschoten officieel geopend. Ze plantte het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat waarna de festiviteiten rondom het edele dier van start gingen. Het weekend staat het centrum van ‘De parel aan de Vliet’ in het teken van paarden en pony’s.

Vrijdagavond startte het feestprogramma eigenlijk al in de Voorstraat. De terrassen in het centrum zaten, mede dankzij het mooie weer, goed vol. Zaterdagochtend vroeg vormde dezelfde straat de basis voor de traditionele Paardenmarkt. Om 6.00 uur werden de eerste paarden en pony’s aangevoerd voor de paardenmarkt. Na de officiële opening liet Stemerdink zich van haar sterkste kant zien tijdens een potje ‘koekslaan’.

Stemerdink slaat een koek doormidden tijdens de Paardendagen.

In de middag staat de kortebaandraverij op de Van Beethovenlaan op het programma. Aan het begin van de avond zijn er demonstraties paardendressuur en kunnen bezoekers touwtrekken met belzen. In de Schoolstraat, de Treubstraat en het Treubplein wordt vanaf 9 uur een jaarmarkt georganiseerd. ’s Middags en ’s avonds treden artiesten en bandjes op. Voor de jongste Voorschotenaren zijn er in het Berkhoutpark verschillende kinderactiviteiten.

Zondag is er ringsteken, de seniorenmiddag en een muziekprogramma op het podium in de Voorstraat.

Maatschappij Voorschoten Paardendagen Voorschoten 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×