Hoek van de Verdistraat en de Beethovenlaan (Foto: Chris de Waard).

Partij Sleutelstad stelt vragen over woonoverlast in de Fortuinwijk

Huurders van meerdere corporatieflats in de Leidse Fortuinwijk zijn volgens Partij Sleutelstad ten einde raad. Ze klagen al jaren over woonoverlast maar worden naar eigen zeggen bij de verantwoordelijke instanties van het kastje naar de muur gestuurd. De partij heeft hierover verschillende meldingen ontvangen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Het gaat om woonoverlast in de flats aan de Verdistraat en Beethovenlaan. “De bewoners die zich tot ons hebben gewend geven aan dat de overlast met name wordt gevormd door bovenmatig geluidsoverlast op zeer late en vroege tijdstippen”, zegt Thijs Vos van Partij Sleutelstad. “We willen weten wat het college tot nu toe heeft gedaan en manen tot een voortvarende aanpak van de overlast.”

Volgens de partij is de overlast niet nieuw en duurt het al jaren. Het aanspreken van de overlastgevers zou niet werken, omdat de klagers dan gepest en geïntimideerd worden. Ook bij de instanties krijgen de bewoners geen gehoor aldus Vos. “De ene instantie wijst naar de ander of een instantie kan niet ingrijpen omdat de overlast niet ernstig genoeg is.” Partij Sleutelstad wendt zich tot de gemeente omdat het vindt dat er bij de gemeente als ‘eerste overheid’ een bijzondere verantwoordelijkheid ligt.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×