In Sporthal de Cuyl zijn twintig slaapruimtes gemaakt om in augustus 75 vluchtelingen op te vangen. (Foto: Chris de Waard).

Raad Oegstgeest niet terug van reces om vluchtelingenopvang

Er komt geen extra raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen in Oegstgeest. BVNL Oegstgeest en de Lijst Spaargaren hadden daarom gevraagd, maar om zo’n vergadering uit te schrijven, moet ten minste een vijfde van de 21 raadsleden dat willen. Dat is 4,2 en afgerond dus vijf. De teller blijft steken op twee.

Alleen Onno Laarhoven en Sven Spaargaren willen de coalitie en het college op korte termijn bevragen over vluchtelingenopvang en -huisvesting in het dorp. Ze hebben echter beiden slechts één zetel. Oppositiepartijen CDA en VVD die de oproep aan een meerderheid hadden kunnen helpen, doen dat niet.

“Wij zijn niet één van de verzoekers voor een extra debat”, zegt CDA-fractievoorzitter Eibert-Jan van Blitterswijk. Ook zijn collega bij de VVD ziet er nu niets in. “Veel mensen zijn nog met vakantie en het besluit terugdraaien kan niet meer. Wel kunnen we het college achteraf ter verantwoording roepen”, zegt Matthijs Huizing. De liberale fractievoorzitter vindt het prima om dat over een paar weken te doen. “Bovendien heeft de VVD geen bezwaar tegen het beschikbaar stellen van De Cuyl voor dit doel. We hebben het over opvang voor de periode van slechts een maand.”

Oegstgeest Politiek Crisisopvang in De Cuyl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×